Friterad banan

Friterad banan

Efterrätt
Friterad banan är en riktig 80-tals klassiker som många av oss avnjutit på kinesisk restaurang. Det är lätt att fritera banan hemma. Bananen får en underbart krispig yta med sött och krämigt innehåll. Servera nyfriterad banan med lättvispad grädde, vaniljglass och färska bär - barnsligt gott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/friterad-banan/

Gör så här

  • Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt vattnet och vispa till en slät smet.
  • Skala bananerna och halvera dem på längden. Vänd ner i smeten och se till att bananerna blir ordentligt täckta med fristyrsmet.
  • Hetta upp oljan till 170–180° i fritös eller i en kastrull.
  • Fritera bananerna tills de är gyllene. Låt rinna av på galler.
  • Servera nyfriterade bananer med lättvispad grädde, vaniljglass och färska bär.
Klart!

Det är gott att ringla lite ljus sirap eller lönnsirap över bananer och glass vid servering!

Ingredienser

Bananer
2
Vetemjöl
2 dl
Bakpulver
1 msk
Vaniljsocker
1 tsk
Iskallt vatten
2½ dl
Frityrolja
ca 10 dl
Till servering:
2 dl
Vaniljglass
2 dl
Blandade färska bär