Bananmuffins

Bananmuffins

30 min
Går att frysa
Passa på att göra de här muffinsarna när du har riktigt mogna bananer hemma, då smakar de extra gott. Vill du lyxa till det lite mer, riv över choklad innan du gräddar!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/bananmuffins/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Vispa smör och socker poröst. Rör ner äggen ett i taget.
  • Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd hastigt ner i smeten.
  • Mosa ena bananen och blanda med pressad citron. Rör det ner i smeten.
  • Klicka ner smeten i 12 muffinsformar.
  • Skiva den andra bananen och lägg en skiva på varje muffins. Strö ev över hackad choklad.
  • Grädda i mitten av ugnen 10- 12 min. Låt kallna.
Klart!
Energi:

285 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 14 g

Ingredienser

150 g
Rårörsocker
2 dl
Ägg
4
Vetemjöl
4 dl
Bakpulver
2 tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Bananer
2
Pressad citron
1 msk
Choklad
ev 50 g