Jordgubbsundae med lemoncurd och ingefärscrumble
30 min
Dessert
Efterrätt
•

En klassisk sundae ska innehålla ett par skopor glass, en god sås, gärna en klick vispgrädde och valfri topping. Vi bjuder på jordgubbsglass med lemoncurd och ingefärssmulor på toppen.
Ingredienser
Jordgubbsglass
|
5 dl |
---|
Ingefärscrumble:
Vetemjöl
|
1½ dl |
---|---|
Strösocker
|
½ dl |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Malen ingefära
|
2 tsk |
Svenskt Smör från Arla®
|
75 g |
Kallt vatten
|
ev 2 tsk |
Arla Ko® Vispgrädde
|
1 dl |
---|---|
Lemon curd
|
2 dl |
Gör så här
Ingefärscrumble:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
840 kcal
Näringsvärden per port | |
---|---|
Protein: | 11 g |
Fett: | 49 g |
Kolhydrater: | 88 g |

