Glace au four

Glace au four

25 min Efterrätt
Glace au four är en förföriskt god retrorätt. En glassbakelse som täcks med maräng och snabbt gratineras i ugnen. Mums!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/glace-au-four/

Gör så här

  • Sätt ugnen på grill, högsta värme. Halvtina hallonen.
  • Skär till tårtbottnen så att den får samma form som glasspaketet. Lägg bottnen på ett ugnssäkert fat eller i en ugnssäker form.
  • Vispa vitorna till hårt skum i en ren och torr bunke. Tillsätt socker och fortsätt vispa tills marängsmeten är fast och toppig, ca 1 min.
  • Lägg hallonen på tårtbottnen. Lägg glassen ovanpå hallonen. Bred på marängsmeten runtom så att allt täcks väl. Det är viktigt att all glass och även sidorna är täckta av marängsmet.
  • Strö över mandelspån. Ställ in i övre delen av ugnen ca 1/2 min tills ytan börjar bli ljusbrun. Passa noga! Ta ut den ur ugnen och servera genast.
Klart!

Ingredienser

Frysta hallon
200 g
Tårtbotten
1
Äggvitor
3
Strösocker
1 dl
Vaniljglass
500 g
Mandelspån
2 msk