Glace au four

Glace au four

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(130 st)

Glace au four är en förföriskt god retrorätt. En glassbakelse som täcks med maräng och snabbt gratineras i ugnen. Mums!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 200 g frysta hallon
  • 1 tårtbotten
  • 3 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 500 g vaniljglass
  • 2 msk mandelspån

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på grill, högsta värme. Halvtina hallonen. Skär till tårtbottnen så att den får samma form som glasspaketet. Lägg bottnen på ett ugnssäkert fat eller i en ugnssäker form. Vispa vitorna till hårt skum i en ren och torr bunke. Tillsätt socker och fortsätt vispa tills marängsmeten är fast och toppig, ca 1 min. Lägg hallonen på tårtbottnen. Lägg glassen ovanpå hallonen. Bred på marängsmeten runtom så att allt täcks väl. Det är viktigt att all glass och även sidorna är täckta av marängsmet. Strö över mandelspån. Ställ in i övre delen av ugnen ca 1/2 min tills ytan börjar bli ljusbrun. Passa noga! Ta ut den ur ugnen och servera genast.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem