Parfait
3 tim 20 min
Efterrätt
•
Det här är ett lättlagat och smarrigt grundrecept på parfait. Smeten är smaksatt med vanilj och fryses i portionsformar, gärna i silikon, vilket är väldigt praktiskt när man ska servera parfait. Perfekt att ha på lut i frysen och ta fram så mycket som behövs åt gången. Värm hallon med lite socker och servera till den ljuvliga parfaiten.
Carolina Soudah
Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Servering:
Självklart kan parfaitsmeten frysas i endast en form. Då behöver den längre tid i frysen.
Energi:
306 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 3 g |
Kolhydrater: | 21 g |
Fett: | 23 g |
Ingredienser
Äggulor
|
3 |
---|---|
Florsocker
|
1 dl |
Vaniljpulver
|
1 krm |
3 dl |
Till servering:
Frysta hallon
|
250 g |
---|---|
Strösocker
|
½ dl |