Hjortronparfait

Dessert Efterrätt
Hjortronparfait

Klassisk parfait med hjortron känns som en riktigt lyxig avslutning på en middag. Toppa med hjortron eller servera ljummen hjortronmylta till. Passa på att bjuda vännerna på denna maffiga hjortronparfait. Imponerande gott!

Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

Hjortron, frysta
225 g
Äggulor
6
Florsocker
2 dl
Vaniljpulver
2 krm
5 dl

Garnering:

Hjortron

Gör så här

  • Tina hjortronen. Vispa äggulor, florsocker och vaniljpulver poröst. Vispa grädden och blanda den med äggsmeten.
  • Rör de tinade hjortronen så de mosas. Vänd ner i parfaitsmeten. Häll smeten i en form, ca 1,5 liter. Frys i minst 5 tim, gärna över natten.
  • Låt parfaiten stå i kylen ca 30 min innan servering. Doppa ev formen i varmt vatten och stjälp upp parfaiten på ett fat. Garnera ev med hjortron.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive garnering

Energi:

358 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 29 g
https://www.arla.se/recept/hjortronparfait/