Eton mess
30 min
Efterrätt
•
En klassisk Eton mess innehåller alltid jordgubbar, men vi har valt att toppa denna med frysta blåbär och björnbär. Det viktiga är att använda bär som är i säsong.
Sega chokladmaränger varvas med mascarponekräm, brynt smörglass, bär och färsk mynta.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Chokladmaränger:
Mascarponekräm:
Energi:
654 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 9 g |
Kolhydrater: | 49 g |
Fett: | 47 g |
Ingredienser
Chokladmaränger:
Äggvitor
|
4 |
---|---|
Strösocker
|
2 dl |
Ättiksprit 12%
|
2 krm |
Mörk choklad
|
50 g |
Mascarponekräm:
3 dl | |
Mascarpone
|
250 g |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Till servering:
Frysta bär, t ex blåbär, björnbär, hjortron
|
250 g |
---|---|
Färsk mynta
|
|
Pistagenötter
|
50 g |
Glass, gärna brynt smörglass
|
200 g |