Profiteroles
1 tim
Fika
Efterrätt
Går att frysa
•
Profiteroles är en läcker fransk bakelse som görs av pâte à chouxdeg. Degen spritsas i små, runda former och bakas tills de är gyllenbruna. Sedan fylls bakverken med en god kräm eller vaniljglass. Som pricken över i:et ringlar vi över lite hemmagjord chokladsås innan servering. Varsågod och njut!
Constance Loeper
Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Pâte à chouxdeg:
Chokladsås:
Ingredienser
Pâte à chouxdeg:
Vatten
|
1¼ dl |
---|---|
1¼ dl | |
125 g | |
Strösocker
|
½ msk |
Salt
|
1 krm |
Vetemjöl
|
2 dl |
Ägg
|
4 |
Chokladsås:
25 g | |
1 dl | |
Strösocker
|
½ dl |
Kakao
|
2 msk |
Ljus sirap
|
1 msk |
Salt
|
1 krm |
Vaniljglass
|
4 dl |
---|