Semifreddo

Semifreddo

60+ min Efterrätt
Enklare sätt att själv göra glass på finns knappt. Semifreddo är italienarnas svar på parfait och kan varieras i det oändliga. Kombinationen mörk choklad, rostade hasselnötter och körsbär är oslagbar. En efterrätt som lätt förbereds redan ett par dagar innan om man vill. Kom bara ihåg att ta ut ur frysen en liten stund innan. Semifreddo ska serveras som namnet antyder ”halvkall”
Johanna  Westman
Johanna Westman
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Mal hälften av hasselnötterna till ett fint pulver. Spara resterande nötter till servering. Smält chokladen i vat-tenbad. Ställ åt sidan.
  • Vispa grädden fluffig och sätt in i kylen.
  • Separera äggen. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa äggvitorna i en separat bunke till ett hårt skum.
  • Vänd ner grädden i de vispade äggulorna. Rör därefter ner choklad, malda hasselnötter och sist äggvitan. Häll smeten i en brödform och ställ in i frysen minst 4 tim, helst över natten.
  • Ta ut semifreddon ur frysen ca 20 min innan servering.
  • Värm körsbären med socker. Servera semifreddo med chokladsås, rostade hasselnötter och varma körsbär.
Klart!
Energi:

834 kcal

Protein: 12 g
Kolhydrater: 53 g
Fett: 63 g

Ingredienser

Rostade hasselnötter
200 g
Mörk choklad
100 g
5 dl
Ägg
3
Strösocker
1¼ dl
Topping:
Frysta körsbär
250 g
Strösocker
½ dl
Chokladsås
1 dl