Glassbomb
3 tim 20 min
Buffé
Efterrätt
Går att frysa
•
Glassbomb extra allt! Denna festliga tårta må se avancerad ut, men faktum är att den är enkel att göra. Det enda du behöver tänka på är att börja i tid, då glassen måste frysas i omgångar. Passa på att baka en chokladbotten under tiden glassbomben är i frysen. Servera glassbomben på botten och dekorera med fruktspett.
Constance Loeper
Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Glassbomb:
Chokladbotten:
Vid servering:
Ingredienser
Glassbomb:
Jordgubbsglass
|
1 liter |
---|---|
Vaniljglass
|
1 liter |
Hallonsorbet
|
1 liter |
Chokladbotten:
Mörk choklad
|
200 g |
---|---|
150 g | |
Strösocker
|
2 dl |
Vetemjöl
|
2 dl |
Kakao
|
½ dl |
Vaniljsocker
|
2 tsk |
Flingsalt
|
1 tsk |
Ägg
|
3 |
Vid servering:
Hallon
|
1 ask |
---|---|
Jordgubbar
|
1 ask |
Chokladsås
|
½ dl |