Gelato

12 tim Dessert Efterrätt
Gelato

En riktigt lyxig gelato smaksatt med vanilj och rostade hasselnötter. Denna gelato funkar bra att göra utan glassmaskin. Ställ då in smeten i frysen och rör om med jämna mellanrum tills den fått en fin konsistens. Toppa gärna din gelato med rostade hasselnötter från Piemonte!

Ingredienser

1 liter
3 dl
Strösocker
4 dl
Äggulor
4
Rostade hasselnötter
4 dl

Gör så här

  • Koka upp mjölk och grädde. Ställ åt sidan.
  • Vispa socker och äggulor fluffigt.
  • Häll den varma gräddmjölken i en tunn stråle över äggblandningen. Vispa hela tiden.
  • Häll allt i en kastrull och värm till 82° under vispning.
  • Häll smeten i en bunke och tillsätt nötter. Mixa smeten slät.
  • Låt smeten stå i rumstemperatur 2 tim och ställ sedan in den i kyl över natten.
  • Sila smeten och kör den i glassmaskin till en gelato.
Klart!
https://www.arla.se/recept/gelato/