Gelato

Gelato

12 tim
En riktigt lyxig gelato smaksatt med vanilj och rostade hasselnötter. Denna gelato funkar bra att göra utan glassmaskin. Ställ då in smeten i frysen och rör om med jämna mellanrum tills den fått en fin konsistens. Toppa gärna din gelato med rostade hasselnötter från Piemonte!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gelato/

Gör så här

  • Koka upp mjölk och grädde. Ställ åt sidan.
  • Vispa socker och äggulor fluffigt.
  • Häll den varma gräddmjölken i en tunn stråle över äggblandningen. Vispa hela tiden.
  • Häll allt i en kastrull och värm till 82° under vispning.
  • Häll smeten i en bunke och tillsätt nötter. Mixa smeten slät.
  • Låt smeten stå i rumstemperatur 2 tim och ställ sedan in den i kyl över natten.
  • Sila smeten och kör den i glassmaskin till en gelato.
Klart!

Ingredienser

1 liter
3 dl
Strösocker
4 dl
Äggulor
4
Rostade hasselnötter
4 dl