Arla Kökets

Veckomatsedel GI

Här är veckans GI-recept!

Måndag 18-09-24
Örtgratinerade grönsaker

Huvudrätt: Örtgratinerade grönsaker

Vegetarisk rätt som gottat till sig i ugnen. Servera gärna grönsakerna med en fräsch och god vitlök- och basilikadressing på färskost.

Tisdag 18-09-25
Heta korvar med fruktig bulgur

Huvudrätt: Heta korvar med fruktig bulgur

Smakrik middagsmat som kan varieras med olika kryddade korvar. Sött och syrligt, knaprigt och ostigt!

Onsdag 18-09-26
Lammfärsbullar med rödlinsragu

Huvudrätt: Lammfärsbullar med rödlinsragu

Bovete gör dessa smakrika köttbullar glutenfria. Sesamfröna ger lammfärsbullarna en nötig smak, samtidigt som de blir knapriga. För en glutenfri rätt, byt ut couscous mot ris.

Torsdag 18-09-27
Broccoligratäng med ost och småtomater

Huvudrätt: Broccoligratäng med ost och småtomater

Färgglad och mättande middag som alla gillar. Broccolin kan bytas ut mot t ex blomkål.

Fredag 18-09-28
Parmalindad kyckling med brynt salviasmör

Huvudrätt: Parmalindad kyckling med brynt salviasmör

Parmalindad kycklingfilé med salvia och färskost - härliga italienska smaker! Servera gärna kycklingpaketen med klyftpotatis eller pasta.

Lördag 18-09-29
Bakad torsk med smörsås

Huvudrätt: Bakad torsk med smörsås

Baka torsken på låg värme så behåller den sin saftighet och blir inte torr. Servera fisken med en citronstinn smörsås med rom och gräslök och gärna kokt potatis till.

Skummig dessert med hallon

Efterrätt: Skummig dessert med hallon

En skummig dessert - nästan som en mousse - med sagolik smak av hallon och fräsch citron. Dekorera strax före servering med hallon och vackra flagor av mandel.

Söndag 18-09-30
Fläskfilé med skogschampinjoner och rostade rotfrukter

Huvudrätt: Fläskfilé med skogschampinjoner och rostade rotfrukter

Fläskfilé får mustigt sällskap av svamp, balsamico och rostad vitlök. Tillsammans med rostade rotfrukter blir detta en middag som alla gillar.

Toscaäpplen

Efterrätt: Toscaäpplen

Toscaäpplen är ugnsbakade äppelhalvor med gudomlig toscasmet på toppen. Godast är de alldeles nybakade och varma, med vispad grädde eller glass.