Arla Kökets

Veckomatsedel GI

Här är veckans GI-recept!

Måndag 19-01-14
Isterband med rödbetshummus

Huvudrätt: Isterband med rödbetshummus

Isterband tillhör klassisk, svensk husmanskost. Hummus med rödbetor blir en god och vackert röd röra som passar väl till isterbandets sälta.

Tisdag 19-01-15
Linssoppa

Huvudrätt: Linssoppa

Värmande linssoppa som går snabbt att tillaga. Nybakt bröd är gott till.

Onsdag 19-01-16
GI-lasagne

Huvudrätt: GI-lasagne

GI-lasagne, lika god som vanlig men nyttigare! Smaksatt med cottage cheese och fullkornspasta.

Torsdag 19-01-17
Pestopaj

Huvudrätt: Pestopaj

Recept på en supergod paj med italienska smaker. Dinkelmjöl och kvarg ger ostpajen ett lägre GI än vanlig paj.

Fredag 19-01-18
Pankostekt kyckling med citron

Huvudrätt: Pankostekt kyckling med citron

Panko är ett asiatisk ströbröd med större flingor som ger oemotståndligt krisp och passar perfekt till kyckling. Håll koll på tiden när du fräser på grönsakerna till matvetesalladen, de är godast med lite tuggmotstånd.

Lördag 19-01-19
Laxbowl med kimchiyoghurt

Huvudrätt: Laxbowl med kimchiyoghurt

Njut en bowl maxad med bra fetter, raw grönsaker och chilihetta från kimchiyoghurt. Välj själv om du vill servera med vitt-, fullkorns- eller råris.

30 min

Chokladkräm med hallon

Efterrätt: Chokladkräm med hallon

Chokladkräm, så enkel att du fixar den samtidigt som kaffet. Servera chokladkrämen med flingsalt på toppen samt frysta, halvtinade hallon och vaniljglass.

Söndag 19-01-20
Högrevsburgare med bluecheesedressing och grillade padrones

Huvudrätt: Högrevsburgare med bluecheesedressing och grillade padrones

Härlig hamburgare på högrevsfärs med dressing som får smak av mögelost. Högrevsfärs är lite fetare än nötfärs och passar bra att grilla.

Clementinmousse

Efterrätt: Clementinmousse

Clementinmousse på vaniljkvarg, vispgrädde och en skvätt apelsinlikör är enkelt att göra och blir till en sagolik dessert. Dekorera gärna med flisad choklad på toppen.