Arla Kökets

Veckomatsedel GI

Här är veckans GI-recept!

Måndag 18-11-12
Pasta med ägg och sardeller

Huvudrätt: Pasta med ägg och sardeller

Pasta med fullkorn har lägre GI och gör dig mätt längre. Maträtten lånar smak från Ceasarsallad där kapris med pikant sälta, vitlök och senap ger rätten karaktär.

Tisdag 18-11-13
Linser med aubergine

Huvudrätt: Linser med aubergine

Linser och aubergine - fräscha, franska favoriter.

Onsdag 18-11-14
Gulaschsoppa

Huvudrätt: Gulaschsoppa

Ungersk gulasch är en mustig och härlig köttsoppa med kryddiga korvar. Här använder vi köttfärs istället. Servera gärna med en klick vitlöksröra till.

Torsdag 18-11-15
Skinkpaj med färskost och spenat

Huvudrätt: Skinkpaj med färskost och spenat

Skinka och spenat passar bra tillsammans med senap och honung. Servera pajen med en fräsch grönsallad.

Fredag 18-11-16
Omelett med avokado

Huvudrätt: Omelett med avokado

En extra matig omelett med både avokado och cottage cheese. Rödlök och tomat blir en snygg och god topping, servera gärna med en sallad vid sidan av också.

Lördag 18-11-17
Pankostekt kyckling med citron

Huvudrätt: Pankostekt kyckling med citron

Panko är ett asiatisk ströbröd med större flingor som ger oemotståndligt krisp och passar perfekt till kyckling. Håll koll på tiden när du fräser på grönsakerna till matvetesalladen, de är godast med lite tuggmotstånd.

Fryst crème fraiche-tårta

Efterrätt: Fryst crème fraiche-tårta

Crème fraiche-tårta - en godare efterrätt kan du nog inte bjuda på, alla älskar den! Servera gärna crème fraiche-tårtan med färska eller tinade frysta bär.

Söndag 18-11-18
Lammfärsbullar med färskostkräm

Huvudrätt: Lammfärsbullar med färskostkräm

Saftiga lammfärsbullar med mycket smak och en spännande touch av indisk kryddning. Lammfärsen kan bytas ut mot viltfärs.

Äppelostkaka

Efterrätt: Äppelostkaka

En äppelostkaka är ett ljuvligt gott mellanting mellan äppelkaka och ostkaka. Bjud kakan med vispad grädde. Mums!