Kantarellstuvning

Kantarellstuvning

Kantareller och grädde tar verkligen fram varandras bästa sidor, i det här receptet ger syrad grädde en frisk fläkt till stuvningen. Njut den på rostat bröd, i crêpes eller omelett.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Rensa kantarellerna och skär dem i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
  • Fräs svampen i hälften av smöret och låt den steka tills all vätska kokat bort. Tillsätt resten av smöret, lök och vitlök och fräs ytterligare ca 3 min.
  • Pudra på mjölet och häll på den syrade grädden, låt koka ihop ca 3 min. Salta och peppra. Strö över persiljan innan servering.
Klart!
Energi:

255 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Kantareller
500 g
Gul lök
½
Vitlöksklyfta
1
1 msk
Vetemjöl
1 msk
2½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Hackad bladpersilja
2 msk