Kantarellpaj

Kantarellpaj

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(176 st)

Kantarellpaj är bland det godaste som finns, här med smakrik cheddarost i fyllningen. Servera gärna kantarellpajen med en fräsch och enkel sallad som låter de goda smakerna i pajen dominera.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pajskal:

Fyllning:

  • 1 gul lök
  • 400 g kantareller
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • färsk körvel

Gör så här:

Gör så här:

Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kyl 1 tim. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen och lägg den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga botten och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 min. Sänk temperaturen till 175°. Lägg osten i pajskalet. Vispa ihop grädde, mjölk, ägg, salt och peppar och häll över osten. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Skala och skiva löken tunt. Fräs löken på svag värme tills den är mjuk. Ansa och stek kantarellerna, salta och peppra. Toppa pajen med lök och kantareller vid servering. Garnera ev med körvel.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 415 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 20 g
  • Fett: 32 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem