Kantarellsoppa

Kantarellsoppa

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(485 st)

Kantarellsoppa med massor av svamp! Bjud vännerna på en lyxig och härligt värmande kantarellsoppa som kommer att göra succé.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 liter färska kantareller
  • 1 gul lök
  • 3 msk Arla® Svenskt Smör ekologiskt Ekologiskt 82%
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 7 dl vatten
  • 1½ msk kantarellfond
  • 2 dl Arla® ekologisk vispgrädde
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

Gör så här

  1. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp i smör i en gryta.
  2. Rör i mjölet och häll på vinet, låt koka 2 min.
  3. Tillsätt vatten och fond. Koka soppan på svag värme under lock ca 10 min.
  4. Blanda ner grädden och smaka av med salt och peppar.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 210 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 8 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa: