Broccolisoppa med basilika

Kantarellsoppa
Kantarellsoppa med massor av svamp! Bjud vännerna på en lyxig och härligt värmande kantarellsoppa som kommer att göra succé.
Ingredienser
Antal portioner
- 1 liter färska kantareller
- 1 gul lök
-
3 msk Arla® Svenskt Smör ekologiskt
- 2 msk vetemjöl
- 1 dl torrt vitt vin
- 7 dl vatten
- 1½ msk kantarellfond
- 2 dl Arla® ekologisk vispgrädde
- ½ tsk salt
- 2 krm svartpeppar
Gör så här
Gör så här
- Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp i smör i en gryta.
- Rör i mjölet och häll på vinet, låt koka 2 min.
- Tillsätt vatten och fond. Koka soppan på svag värme under lock ca 10 min.
- Blanda ner grädden och smaka av med salt och peppar.
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
- Energi: 210 kcal
- Protein: 4 g
- Kolhydrater: 8 g
- Fett: 30 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket 3 2010