Sallad med lufttorkad skinka, ost och melon

Sallad med lufttorkad skinka, ost och melon

30 min Huvudrätt
En sallad som för tankarna till medelhavet!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
  • Blanda pastan med ost, pressad vitlök, olivolja och vinäger eller citron. Salta och peppra.
  • Skala, kärna ur och skär melonen i klyftor. Dela tomaterna. Skala och skiva rödlöken tunt.
  • Lägg salladen på tallrikar eller ett stort uppläggningsfat, och fördela pasta, melonklyftor, rödlök och skinka.
  • Toppa salladen med pinjenötter och tomater. Ringla ev över lite olivolja. Klicka på crème fraiche.
Klart!
Energi:

710 kcal

Protein: 25 g
Kolhydrater: 53 g
Fett: 44 g

Ingredienser

Skivad lufttorkad skinka
100 g
Pasta farfalle
200 g
2 dl
Vitlöksklyfta
1
Olivolja
2 msk
Vinäger
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Galiamelon
350 g
Körsbärstomater
250 g
Rödlök
1
Blandad grönsallad
1 liter
Pinjenötter
1 dl
Olivolja
2 dl