Lågtempererad rostbiff med tomater

Lågtempererad rostbiff med tomater

60+ min Huvudrätt
Lågtempererad rostbiff blir extra saftig. Kvisttomaterna bakas tillsammans med köttet och får extra färg i ugnen under tiden köttet vilar. Gott med gratäng till.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 125°.
  • Bryn köttet runtom i smör-&rapsolja. i en stekpanna. Lägg det i en ugnssäker form. Salta och peppra köttet runtom och krydda med färsk timjan
  • Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttets tjockaste del. Lägg kvisttomater och lagerblad bredvid köttet.
  • Stek i mitten av ugnen tills köttermometern visar 60° för rött kött, 65° för rosa och 70° för genomstekt kött, 45-60 min. Ta ut köttet men låt tomaterna vara kvar.
  • Täck över köttet med folie och låt det vila. Höj ugnsvärmen till 250° och stek tomaterna ytterligare 10 min.
  • Koka haricots verts i lättsaltat vatten 3-4 min. Häll av vattnet. Rör i smör-&rapsolja, vitlök och peppar.
  • Servera köttet med tomater och haricots verts och gärna potatisgratäng.
Klart!
Tips:

Rostbiff kan bytas ut mot fransyska.

Energi:

195 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 6 g

Ingredienser

Rostbiff eller fransyska
600 g
Salt
¾ tsk
Svartpeppar
1 krm
Hackad färsk timjan
1 msk
Körsbärstomater på kvist
300 g
Lagerblad
3
Flingsalt
Haricots verts med vitlök:
Färsk haricots verts
200 g
3 msk
Pressad vitlöksklyfta
1
Svartpeppar
1 krm