Lågtempererad rostbiff med tomater

Lågtempererad rostbiff med tomater

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(33 st)

Lågtempererad rostbiff blir extra saftig. Kvisttomaterna bakas tillsammans med köttet och får extra färg i ugnen under tiden köttet vilar. Gott med gratäng till.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g rostbiff eller fransyska
  • Arla Köket® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • ¾ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 300 g körsbärstomater på kvist
  • 3 lagerblad
  • flingsalt

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°.
  2. Bryn köttet runtom i smör-&rapsolja. i en stekpanna. Lägg det i en ugnssäker form. Salta och peppra köttet runtom och krydda med färsk timjan
  3. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttets tjockaste del. Lägg kvisttomater och lagerblad bredvid köttet.
  4. Stek i mitten av ugnen tills köttermometern visar 60° för rött kött, 65° för rosa och 70° för genomstekt kött, 45-60 min. Ta ut köttet men låt tomaterna vara kvar.
  5. Täck över köttet med folie och låt det vila. Höj ugnsvärmen till 250° och stek tomaterna ytterligare 10 min.

Tips:

Rostbiff kan bytas ut mot fransyska.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 195 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 3 g
  • Fett: 6 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag