Hollandaisesås
15 min
Brunch
Förrätt
•
&format=webp)
Klassisk hollandaisesås som passar perfekt till lax, sparris eller brunchklassiker som egg benedict. Det är inte alls svårt att göra denna smöriga, krämiga sås, det gäller bara att ha koll på värmen så inte äggen stelnar. Att servera denna ljuvliga smörsås till ett pocherat ägg med lax och spenat är helt enkelt underbart!
Ingredienser
150 g | |
Äggulor
|
3 |
Vatten
|
2 msk |
Citronsaft
|
1 msk |
Salt
|
1 krm |
Cayennepeppar
|
½ krm |
Gör så här
Om du bryner smöret till såsen får du en helt annan smak, såsen heter då Sauce noisette. Underbart gott att servera till grillad fisk!
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
305 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 2 g |
Kolhydrater: | 1 g |
Fett: | 34 g |

