Hollandaisesås

Hollandaisesås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(190 st)

15 min

Klassisk hollandaisesås som passar perfekt till lax, spenat eller brunchklassiker som croque madame eller ägg florentine.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Låt salterna i smöret sjunka till botten.
  2. Vispa ihop äggulor och vatten i en liten kastrull. Ställ den i en större kastrull med sjudande vatten.
  3. Vispa kraftigt tills blandningen tjocknar.
  4. Ta bort kastrullen från vattenbadet och vispa i smöret lite i taget utan att bottensatsen kommer med. Smaksätt med citron och salt.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 305 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 1 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut

Källa: