Klassisk bolognese

Klassisk bolognese

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(133 st)

Gör en extra stor sats av allas vardagsfavorit, spagetti och köttfärssås, och frys in. Vill du variera smaken, prova med lamm- eller viltfärs istället för nötfärs!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 800 g nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 1 stjälk blekselleri
  • 25 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 tsk färsk oregano
  • ½ dl tomatpuré
  • ½ msk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 burkar krossade tomater à 400 g
  • 2 dl Arla® mjölk Standardmjölk

Gör så här

Gör så här

  1. Skala lök, vitlök och morötter. Hacka lök, vitlök, morot och blekselleri fint. Fräs grönsakshacket i hälften av smöret i en stor gryta ca 10 min utan att det tar färg, tillsätt oregano.
  2. Bryn färsen i omgångar med tomatpuré i resten av smöret i en stekpanna. Tillsätt färsen i grytan, salta och peppra.
  3. Rör ner krossade tomater och mjölk, låt sjuda under lock ca 1 tim tills såsen är simmig.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 340 kcal
  • Protein: 23 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa: