Klassisk bolognese

Klassisk bolognese

Gör en extra stor sats av allas vardagsfavorit, spagetti och köttfärssås, och frys in. Vill du variera smaken, prova med lamm- eller viltfärs istället för nötfärs!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala lök, vitlök och morötter. Hacka lök, vitlök, morot och blekselleri fint. Fräs grönsakshacket i hälften av smöret i en stor gryta ca 10 min utan att det tar färg, tillsätt oregano.
  • Bryn färsen i omgångar med tomatpuré i resten av smöret i en stekpanna. Tillsätt färsen i grytan, salta och peppra.
  • Rör ner krossade tomater och mjölk, låt sjuda under lock ca 1 tim tills såsen är simmig.
Klart!
Energi:

340 kcal

Protein: 23 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Nötfärs
800 g
Gula lökar
2
Vitlöksklyftor
4
Morötter
2
Blekselleri
1 stjälk
25 g
Färsk oregano
1 tsk
Tomatpuré
½ dl
Salt
½ msk
Svartpeppar
1 tsk
Krossade tomater à 400 g
2 burkar
2 dl