Veckomatsedel Budget

Här är veckans budgetrecept!

Måndag 17-10-16
Köttfärslimpa

Huvudrätt: Köttfärslimpa

En saftig köttfärslimpa är god omväxling till köttbullar och pannbiff. Prova med lammfärs eller älgfärs för mer karaktär och servera gärna med saltgurka och gelé till.

1 tim

Tisdag 17-10-17
Ugnspannkaka med potatis

Huvudrätt: Ugnspannkaka med potatis

En nyttigare ugnspannkaka med dinkelmjöl, cottage cheese och riven potatis i smeten. Servera gärna ugnspannkakan med rårörda lingon.

Onsdag 17-10-18
Salviafisk i citronsås

Huvudrätt: Salviafisk i citronsås

Ett enkelt och underbart gott recept på fisk i mild och frisk sås. Variera fisken till vardag eller fest.

Torsdag 17-10-19
Kikärtsbiffar med morotstsatsiki

Huvudrätt: Kikärtsbiffar med morotstsatsiki

Enkla att laga och goda att äta både varma och kalla. Gör gärna dubbel sats för att ta med som matlåda en annan dag.

Fredag 17-10-20
Bygårdens köttgryta

Huvudrätt: Bygårdens köttgryta

En sagolik köttgryta på högrev som går åt i ett nafs! Ännu godare blir köttgrytan om man gör den dagen innan.

45 min

Lördag 17-10-21
Dillkyckling

Huvudrätt: Dillkyckling

Snabb och god dillkyckling, till vardag eller fest, som inspirerats av den klassiska husmanrätten Kokt kalv i dillsås.

Tarte tatin

Efterrätt: Tarte tatin

Denna tunna, upp- och nervända franska äppelkaka med knäckig smak gräddas i gjutjärnspanna! (Eller annan stekpanna som tål ugnsvärme).

Söndag 17-10-22
Svamppasta

Huvudrätt: Svamppasta

Höstens juveler i sällskap med pasta ger skogsdoft i hela köket.

Havresmulpaj med blåbär och citron

Efterrätt: Havresmulpaj med blåbär och citron

Baka vår underbara smulpaj med havregryn och en fyllning med blåbär och fräsch citron. En snabb och alltid lika uppskattad efterrätt att bjuda på.