Kycklingklubbor i ugn

Kycklingklubbor i ugn

60+ min Huvudrätt
Mat på plåt som sköter sig själv i ugnen är både gott och väldigt enkelt att få till. Dessa kycklingklubbor i ugn blir riktigt smakrika och saftiga då de är panerade med kryddig panko. Detta blir underbart gott serverat med rostad vitlökssås och potatis. Vardagslyx när den är som bäst!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Värm ugnen till 225°.
  • Gnid in kycklingklubborna med smör-&rapsolja.
  • Blanda panko med alla kryddorna i en djup tallrik. Vänd kycklingen i blandningen och lägg dem i en ugnsform eller långpanna, ev med bakplåtspapper.
  • Dela ev potatisen och blanda med smör-&rapsolja och lite salt. Lägg runt kycklingen med vitlöksklyftorna.
  • Tillaga i mitten av ugnen ca 45 min, tills kycklingen har en innertemperatur på 82° och potatisen är mjuk.
  • Rostad vitlökssås: Tryck ut vitlöksklyftorna i en liten skål och mosa dem. Rör ner gräddfil och smaka av med salt och peppar.
  • Servera kycklingklubbor i ugn med potatis, rostad vitlökssås, sallad och tomater.
Klart!
Tips:

Rosta gärna lite extra vitlöksklyftor och servera till kycklingen.

Energi:

790 kcal

Protein: 46 g
Kolhydrater: 52 g
Fett: 42 g

Ingredienser

Kycklingklubbor (ca. 800 g)
4
3 msk
Panko
1 dl
Paprikapulver
½ msk
Flingsalt
1 tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Vitlökspulver
1 tsk
Chili flakes
½ tsk
Delikatesspotatis
900 g
3 msk
Oskalade vitlöksklyftor
4
Till servering:
3 dl
Salt och svartpeppar
Salladsmix
Blandade tomater
250 g