Tjockpannkaka

Tjockpannkaka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(171 st)

Vispa ihop en fluffig ugnspannkaka och njut med rårörda lingon. För lite mer sälta, blanda ner stekt, tärnat sidfläsk i smeten eller servera med baconskivor.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Rårörda lingon:

  • 225 g frysta lingon
  • 1 dl strösocker

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Vispa ihop mjöl och salt med gräddmjölk till en slät smet. Vispa ner äggen i smeten.
  3. Smörj en ugnssäker form, ca 20x30 cm. Häll smeten i formen.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  5. Rör ihop lingon och socker tills sockret har löst sig. Servera pannkakan med rårörda lingon.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 500 kcal
  • Protein: 15 g
  • Kolhydrater: 67 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa: