Tjockpannkaka

Tjockpannkaka

45 min
Huvudrätt
Går att frysa
Vispa ihop en fluffig ugnspannkaka och njut med rårörda lingon. För lite mer sälta, blanda ner stekt, tärnat sidfläsk i smeten eller servera med baconskivor.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tjockpannkaka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200º varmluft.
  • Vispa ihop mjöl, salt och mjölk till en slät smet. Vispa ner äggen i smeten.
  • Smörj en ugnssäker form, ca 20x30 cm. Häll smeten i formen.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Rör ihop lingon och socker tills sockret har löst sig. Servera tjockpannkakan med rårörda lingon.
Klart!
Energi:

475 kcal

Protein: 15 g
Kolhydrater: 69 g
Fett: 15 g

Ingredienser

Vetemjöl
3 dl
Salt
½ tsk
6 dl
Ägg
3
1 msk
Rårörda lingon:
Frysta lingon
225 g
Strösocker
1 dl