Marängtårta med mjukglass och bär

Marängtårta med mjukglass och bär

Betyg

(21 st)

Godaste marängtårtan med mörk choklad och flagad mandel i marängbotten. Tårtan har smarrig glass i fyllningen och färska bär på toppen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Choklad- och marängbottnar

  • 3 äggvitor
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 dl strösocker
  • 30 g mörk choklad
  • 25 g rostade mandelspån

Fyllning

  • 5 dl jordgubbsglass
  • 5 dl vaniljglass
  • 250 g färska blåbär
  • 500 g färska jordgubbar
  • citronmeliss

Gör så här:

Gör så här:

Choklad- och mandelmarängbottnar: Sätt ugnen på 150°. Vispa äggvitorna till ett fast skum tillsammans med citronsaft. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning. Finhacka choklad och flagad mandel och vänd ner i smeten. Rita upp tre rundlar, ca 20 cm i diameter, på bakplåtspapper och bred ut smeten i rundlarna. Grädda i mitten av ugnen ca 50 min. Stäng av ugnen. Lossa försiktigt bottnarna från pappret och ställ tillbaka plåten i ugnen. Låt bottnarna torka ytterligare ett par tim. Ta ut glassen och vispa den med elvisp. Bred ut hälften av jordgubbsglassen på den understa bottnen. Lägg på nästa botten och bred ut resten av jordgubbsglassen på den. Lägg på den sista bottnen, bred ut vaniljglassen på den och dekorera med jordgubbar, blåbär och citronmeliss. Låt stå i frys ca 30 min innan servering.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 385 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 63 g
  • Fett: 10 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem