Marängtårta med mjukglass och bär
4 tim
•
Arbetstid: 45 min
Dessert
Efterrätt
•
Godaste marängtårtan med mörk choklad och flagad mandel i marängbotten. Tårtan har smarrig glass i fyllningen och färska bär på toppen.
Ingredienser
Choklad- och marängbottnar
|
Äggvitor
|
3 |
|---|---|
|
Citronsaft
|
1 tsk |
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Mörk choklad
|
30 g |
|
Rostade mandelspån
|
25 g |
Fyllning
|
Jordgubbsglass
|
5 dl |
|---|---|
|
Vaniljglass
|
5 dl |
|
Färska blåbär
|
250 g |
|
Färska jordgubbar
|
500 g |
|
Citronmeliss
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
359 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,8 g |
| Protein: | 6,3 % | 5,6 g |
| Fett: | 29,6 % | 12 g |
| Kolhydrater: | 64,1 % | 56,6 g |