Kokosflarn

Kokosflarn

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(10 st)

20 min

Spröda, goda kokosflarn är gott som tillbehör till fruktsallad, glass eller parfait.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 36 st

  • 75 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 100 g kokosflingor
  • 1 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • rivet eller strimlat skal av ½ apelsin
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull och blanda det med kokosflingorna och apelsinskal. Vispa ägg och socker med elvisp vitt och pösigt. Rör ner vetemjöl och bakpulver och blanda alla ingredienser till en jämn smet. Klicka ut till 12 kakor på bakplåtspapper med hjälp av en tesked. Grädda i mitten av ugnen tills kakorna börjar få färg, ca 8 min. Låt kakorna svalna på plåten och lägg över dem på galler.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag