Kokosflarn

Kokosflarn

20 min
Fika Efterrätt
Går att frysa
Spröda, goda kokosflarn med frisk smak av apelsin. Dessa kakor passar utmärkt att serverat som tillbehör till fruktsallad, glass eller parfait. Låt kokosflarn svalna på plåten innan de läggs över på ett galler för att kallna.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kokosflarn/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och blanda ner kokos, apelsinskal, mjöl och bakpulver.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Blanda ner kokosblandningen med en slickepott
  • Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Klicka ut ca 10 kakor per plåt.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 10 min eller tills kakorna börjar få färg.
  • Låt kokosflarnen svalna på plåten och lägg sedan över dem på galler.
  • Strö gärna över lite finrivet apelsinskal vid servering!
Klart!

Ingredienser

75 g
Kokosflingor
100 g
Apelsin, finrivet skal
½
Vetemjöl
1 msk
Bakpulver
1 tsk
Ägg
1
Strösocker
1½ dl