Yoghurtglass

Yoghurtglass

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(14 st)

Det här grundreceptet för yoghurtglass går lika bra att frysa i en form om du inte har glassmaskin. Njut gärna glassen med bär, hackad frukt eller nötter.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Yoghurtglass:

  • 2½ dl Arla® mjölk Färsk Standardmjölk
  • 2½ dl Arla® mild yoghurt vanilj
  • ½ vaniljstång
  • ¾ dl strösocker
  • 2 äggulor

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Värm mjölken med den delade vaniljstången, låt svalna. Vispa äggulor och socker. Häll på mjölken och värm upp under vispning till 82°, låt svalna till 40 ° och rör i yoghurten. Sila och låt bli helt kall. Kör smeten i glassmaskin.

Näringsvärden, per port exklusive sylt

  • Energi: 360 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 17 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Andra goda förslag