
Yoghurtglass
Det här grundreceptet för yoghurtglass går lika bra att frysa i en form om du inte har glassmaskin. Njut gärna glassen med bär, hackad frukt eller nötter.
Ingredienser
Antal portioner
Yoghurtglass:
-
2½ dl Arla® mjölk
- 2½ dl Arla® mild yoghurt vanilj
- ½ vaniljstång
- ¾ dl strösocker
- 2 äggulor
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Värm mjölken med den delade vaniljstången, låt svalna. Vispa äggulor och socker. Häll på mjölken och värm upp under vispning till 82°, låt svalna till 40 ° och rör i yoghurten. Sila och låt bli helt kall. Kör smeten i glassmaskin.
Näringsvärden, per port exklusive sylt
- Energi: 360 kcal
- Protein: 5 g
- Kolhydrater: 17 g
- Fett: 31 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut