
Glass med kardemummasmulor och blåbärssås
Frasig smuldeg med kardemumma och hemgjord blåbärssås är ett jättegott tillbehör till glass. Här serverar vi det till glass med vaniljsmak.
Ingredienser
Antal portioner
- 5 dl vaniljglass
Kardemummasmulor
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk stötta kardemummakärnor
- ½ dl florsocker
-
100 g Arla® Svenskt Smör
- 1 msk kallt vatten
Blåbärssås
- 225 g frysta blåbär
- 2 msk konc konc äppeljuice
- 1 msk honung
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Smulor: Sätt ugnen på 175°. Mixa mjöl, kardemumma, florsocker och smör i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till grynig massa. Bred ut den på en plåt med bakplåtspapper. Baka i mitten av ugnen i 10-15 min till ljusbrun färg. Låt kallna. Bryt isär och smula till små smulor. Sås: Koka ihop blåbär, äppeljuice och honung på medelvärme utan lock 5 min. Mixa slät. Låt kallna.
Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör
- Energi: 580 kcal
- Protein: 9 g
- Kolhydrater: 71 g
- Fett: 28 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut