Glass med kardemummasmulor och blåbärssås

Glass med kardemummasmulor och blåbärssås

Betyg

(35 st)

Frasig smuldeg med kardemumma och hemgjord blåbärssås är ett jättegott tillbehör till glass. Här serverar vi det till glass med vaniljsmak.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 5 dl vaniljglass

Kardemummasmulor

Blåbärssås

  • 225 g frysta blåbär
  • 2 msk konc konc äppeljuice
  • 1 msk honung

Gör så här:

Gör så här:

Smulor: Sätt ugnen på 175°. Mixa mjöl, kardemumma, florsocker och smör i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till grynig massa. Bred ut den på en plåt med bakplåtspapper. Baka i mitten av ugnen i 10-15 min till ljusbrun färg. Låt kallna. Bryt isär och smula till små smulor. Sås: Koka ihop blåbär, äppeljuice och honung på medelvärme utan lock 5 min. Mixa slät. Låt kallna.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 580 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 71 g
  • Fett: 28 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem