Glass med kardemummasmulor och blåbärssås

Glass med kardemummasmulor och blåbärssås

30 min Efterrätt
Frasig smuldeg med kardemumma och hemgjord blåbärssås är ett jättegott tillbehör till glass. Här serverar vi det till glass med vaniljsmak.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kardemummasmulor-och-blabarssas/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Mixa mjöl, kardemumma, florsocker och smör i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till grynig massa.
  • Bred ut den på en plåt med bakplåtspapper. Baka i mitten av ugnen i 10-15 min till ljusbrun färg. Låt kallna.
  • Bryt isär och smula till små smulor.
  • Koka ihop blåbär, äppeljuice och honung på medelvärme utan lock 5 min. Mixa slät. Låt kallna.
Klart!
Energi:

580 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 71 g
Fett: 28 g

Ingredienser

Vaniljglass
5 dl
Kardemummasmulor
Vetemjöl
2 dl
Stötta kardemummakärnor
1 tsk
Florsocker
½ dl
Svenskt Smör från Arla®
100 g
Kallt vatten
1 msk
Blåbärssås
Frysta blåbär
225 g
Konc konc äppeljuice
2 msk
Honung
1 msk