Glass med kardemummasmulor och blåbärssås

Glass med kardemummasmulor och blåbärssås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(35 st)

Frasig smuldeg med kardemumma och hemgjord blåbärssås är ett jättegott tillbehör till glass. Här serverar vi det till glass med vaniljsmak.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 5 dl vaniljglass

Kardemummasmulor

Blåbärssås

  • 225 g frysta blåbär
  • 2 msk konc konc äppeljuice
  • 1 msk honung

Gör så här:

Gör så här:

Smulor: Sätt ugnen på 175°. Mixa mjöl, kardemumma, florsocker och smör i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till grynig massa. Bred ut den på en plåt med bakplåtspapper. Baka i mitten av ugnen i 10-15 min till ljusbrun färg. Låt kallna. Bryt isär och smula till små smulor. Sås: Koka ihop blåbär, äppeljuice och honung på medelvärme utan lock 5 min. Mixa slät. Låt kallna.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 580 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 71 g
  • Fett: 28 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem