Glass med kardemummasmulor och blåbärssås
30 min
Dessert
Efterrätt
•

Frasig smuldeg med kardemumma och hemgjord blåbärssås är ett jättegott tillbehör till glass. Här serverar vi det till glass med vaniljsmak.
Ingredienser
Vaniljglass
|
5 dl |
---|
Kardemummasmulor
Vetemjöl
|
2 dl |
---|---|
Stötta kardemummakärnor
|
1 tsk |
Florsocker
|
½ dl |
100 g | |
Kallt vatten
|
1 msk |
Blåbärssås
Frysta blåbär
|
225 g |
---|---|
Konc konc äppeljuice
|
2 msk |
Honung
|
1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
507 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,1 g |
Protein: | 4,2 % | 5,3 g |
Fett: | 48,9 % | 28 g |
Kolhydrater: | 46,9 % | 58,5 g |

