Tartufo

Tartufo

5 tim
Efterrätt
Går att frysa
Tartufo är en italiensk dessert bestående av en gjuten glasskupol som täcks av smält choklad. Man kan även gömma ett litet maraschino-körsbär i mitten. Variera din tartufo med vaniljglass, chokladglass eller varför inte stracciatella? Tartufo betyder tryffel på italienska och visst ser desserten lite ut som en chokladtryffel?
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tartufo/

Gör så här

  • Tina glassen så den blir lätt att jobba med. Klä under tiden åtta små skålar med plastfolie.
  • Fyll skålarna med glass. Gör en grop i mitten och lägg i ett körsbär. Täpp igen hålet med glass.
  • Ställ i frysen tills glassen stelnat, ca 5 timmar.
  • Grovhacka den mörka chokladen och smält över vattenbad tillsammans med kokosfett.
  • Vid servering: Ta ut skålarna och vänd upp och ner.
  • Ploppa ut glasskupolen och lägg på ett galler med en tallrik eller plåt under.
  • Häll över den smälta chokladen och servera direkt.
Klart!
Energi:

251 kcal

Fiber: 0,1 g
Protein: 3,3 g
Kolhydrater: 19,8 g
Fett: 17,8 g

Ingredienser

Vaniljglass, chokladglass eller stracciatella
4 dl
Körsbär, maraschino
8
Vid servering:
Mörk choklad
200 g
Kokosfett
½ dl
Inkluderad
Lyxig vaniljglass
2 tim
Lyxig vaniljglass
(192)
Glass utan glassmaskin
Budget
6 tim
Glass utan glassmaskin
(93)