Jordgubbsundae med lemoncurd och ingefärscrumble

Jordgubbsundae med lemoncurd och ingefärscrumble

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(10 st)

En klassisk sundae ska innehålla ett par skopor glass, en god sås, gärna en klick vispgrädde och valfri topping. Vi bjuder på jordgubbsglass med lemoncurd och ingefärssmulor på toppen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 5 dl jordgubbsglass

Ingefärscrumble

  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk malen ingefära
  • 75 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • ev 2 tsk kallt vatten

Gör så här:

Gör så här:

Ingefärscrumble: Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och ingefära i en bunke. Skär smöret i bitar, lägg ner det i bunken och finfördela till en grynig massa. Krama ihop till lite större smulor. Bred ut dem på ett bakplåtspapper på plåt och grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Ta ut och åt svalna. Vispa grädden och lägg den i en spritspåse med tyll. Fördela hälften av ingefärssmulorna i fyra glas. Ta fram glassen ur frysen och låt den stå framme en stund, fördela hälften av glassen i glasen. Skeda över hälften av lemoncurden. Fyll på med resten av jordgubbsglassen och därefter lemoncurd. Spritsa till sist grädde på toppen och avsluta med ingefärssmulor.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 840 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 88 g
  • Fett: 49 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem