Jordgubbsundae med lemoncurd och ingefärscrumble

Jordgubbsundae med lemoncurd och ingefärscrumble

Betyg

(10 st)

En klassisk sundae ska innehålla ett par skopor glass, en god sås, gärna en klick vispgrädde och valfri topping. Vi bjuder på jordgubbsglass med lemoncurd och ingefärssmulor på toppen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 5 dl jordgubbsglass

Ingefärscrumble

  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk malen ingefära
  • 75 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • ev 2 tsk kallt vatten

Gör så här:

Gör så här:

Ingefärscrumble: Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och ingefära i en bunke. Skär smöret i bitar, lägg ner det i bunken och finfördela till en grynig massa. Krama ihop till lite större smulor. Bred ut dem på ett bakplåtspapper på plåt och grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Ta ut och åt svalna. Vispa grädden och lägg den i en spritspåse med tyll. Fördela hälften av ingefärssmulorna i fyra glas. Ta fram glassen ur frysen och låt den stå framme en stund, fördela hälften av glassen i glasen. Skeda över hälften av lemoncurden. Fyll på med resten av jordgubbsglassen och därefter lemoncurd. Spritsa till sist grädde på toppen och avsluta med ingefärssmulor.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 840 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 88 g
  • Fett: 49 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem