Dubbla chokladkakor med mintchokladglass

Dubbla chokladkakor med mintchokladglass

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(31 st)

Härliga chokladkakor med bitar av vit choklad. Vi serverar dem dubbla, med mintsmakande glass med krossad choklad emellan. Mums!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 st

Mintchokladglass

  • 5 dl vaniljglass
  • 3 droppar pepparmyntsolja
  • 100 g mörk choklad

Chokladkakor

  • 125 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker brunt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 2¼ dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 200 g vit choklad

Gör så här:

Gör så här:

Chokladkakor: Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop smör, socker, farin och vaniljsocker. Tillsätt ägget och vispa till en porös smet. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat och salt och rör ner i smeten. Hacka chokladen grovt och rör ner i smeten. Forma 20 bollar och lägg ut glest på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt kallna. Ta ut glassen och låt den stå framme en stund. Tillsätt pepparmyntsolja och ev ett par droppar blå eller grön hushållsfärg och vispa glassen krämig. Hacka chokladen fint och vänd ner den. . Lägg ihop kakorna med glass emellan och låt ligga i frys ca 30 min innan servering.

Näringsvärden, per Per st

  • Energi: 485 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 55 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem