Dubbla chokladkakor med mintchokladglass

Dubbla chokladkakor med mintchokladglass

1 tim 20 min
Efterrätt
Lämplig för frysning
Härliga chokladkakor med bitar av vit choklad. Vi serverar dem dubbla, med mintsmakande glass med krossad choklad emellan. Mums!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/dubbla-chokladkakor-med-mintchokladglass/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Vispa ihop smör, socker, farin och vaniljsocker. Tillsätt ägget och vispa till en porös smet.
  • Blanda mjöl, kakao, bikarbonat och salt och rör ner i smeten. Hacka chokladen grovt och rör ner.
  • Forma 20 bollar och lägg ut glest på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt kallna.
  • Ta ut glassen och låt den stå framme en stund.
  • Tillsätt pepparmyntsolja och ev ett par droppar blå eller grön hushållsfärg och vispa glassen krämig.
  • Hacka chokladen fint och vänd ner den.
  • Lägg ihop kakorna med glass emellan och låt ligga i frys ca 30 min innan servering.
Klart!
Energi:

485 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 55 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Chokladkakor
125 g
Strösocker
1 dl
Farinsocker brunt
1 dl
Vaniljsocker
1 tsk
Ägg
1
Vetemjöl
2¼ dl
Kakao
½ dl
Bikarbonat
½ tsk
Salt
1 krm
Vit choklad
200 g
Mintchokladglass
Vaniljglass
5 dl
Pepparmintsarom
3 droppar
Mörk choklad
100 g