Dubbla chokladkakor med mintchokladglass

1 tim 20 min
Arbetstid: 40 min
Fika
Frysbar
Dubbla chokladkakor med mintchokladglass

Härliga chokladkakor med bitar av vit choklad. Vi serverar dem dubbla, med mintsmakande glass med krossad choklad emellan. Mums!

Ingredienser

Chokladkakor

125 g
Strösocker
1 dl
Farinsocker brunt
1 dl
Vaniljsocker
1 tsk
Ägg
1
Vetemjöl
2¼ dl
Kakao
½ dl
Bikarbonat
½ tsk
Salt
1 krm
Vit choklad
200 g

Mintchokladglass

Vaniljglass
5 dl
Pepparmintsarom
3 droppar
Mörk choklad
100 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Vispa ihop smör, socker, farin och vaniljsocker. Tillsätt ägget och vispa till en porös smet.
  • Blanda mjöl, kakao, bikarbonat och salt och rör ner i smeten. Hacka chokladen grovt och rör ner.
  • Forma 20 bollar och lägg ut glest på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt kallna.
  • Ta ut glassen och låt den stå framme en stund.
  • Tillsätt pepparmyntsolja och ev ett par droppar blå eller grön hushållsfärg och vispa glassen krämig.
  • Hacka chokladen fint och vänd ner den.
  • Lägg ihop kakorna med glass emellan och låt ligga i frys ca 30 min innan servering.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

436 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 1,2 g
Protein: 4,9 % 5,3 g
Fett: 51,3 % 25,3 g
Kolhydrater: 43,8 % 47 g
https://www.arla.se/recept/dubbla-chokladkakor-med-mintchokladglass/