Bovetecrunch

Bovetecrunch

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(9 st)

Ett glutenfritt crunch som är perfekt topping på yoghurt, fil, kvarg eller kefir. Prova att strössla det på glass tillsammans med bär och hackade nötter också, supergott!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 5 dl

  • Arla® kefir
  • blåbär
  • hallon

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Skölj bovetet och lägg det i en skål med kallt vatten ca 3 timmar. Byt vatten efter halva tiden. Skölj och spola av bovetet och lägg det på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen ca 15 min. Rör om en gång under tiden. Bryn under tiden smöret i en kastrull. Rör ner honung, kanel och salt. Häll smörblandningen över bovetet och grädda ytterligare ca 30 min. Låt svalna på plåt. Servera gärna med kefir, blåbär och hallon.

Näringsvärden, per dl, exkl. tillbehör

  • Energi: 355 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 56 g
  • Fett: 10 g

Skriv ut

Källa: