Bovetecrunch

Bovetecrunch

60+ min Mellanmål Frukost
Ett glutenfritt crunch som är perfekt topping på kefir. Lägg gärna till bär och nötter för extra lyx!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/bovetecrunch/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Skölj bovetet och lägg det i en skål med kallt vatten ca 3 timmar. Byt vatten efter halva tiden.
  • Skölj och spola av bovetet och lägg det på en plåt med bakplåtspapper.
  • Rosta i mitten av ugnen ca 15 min. Rör om en gång under tiden.
  • Bryn under tiden smöret i en kastrull. Rör ner honung, kanel och salt.
  • Häll smörblandningen över bovetet och rosta ytterligare ca 30 min. Låt svalna på plåten.
  • Servera med kefir, blåbär och hallon.
Klart!
Energi:

355 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 56 g
Fett: 10 g

Ingredienser

Helt bovete
5 dl
50 g
Honung
2 msk
Malen kanel
1 tsk
Salt
1 krm
Arla® Kefir naturell
Blåbär
Hallon