• Artiklar
  • Baka med få ingredienser – 8 tips
Bakskolan

Baka med få ingredienser – 8 tips

Baka med få ingredienser – 8 tips

Är du hemma och baksugen men orkar inte ta dig till mataffären? Kolla vad du har i skåpen och baka med det. Här är tips på saker du kan baka med få ingredienser som du dessutom troligtvis redan har hemma.

1. Gör enkla godsaker.

Blanda cornflakes med smält choklad och klicka ut på en plåt. Eller rulla ett gäng klassiska chokladbollar. Succé direkt.

2. Baka i mikron.

Även om skafferiet verkar tomt kan du nog få ihop ingredienserna till en muggkaka. Rör ihop, mikra och njut.

3. Baka med kokos

Kokostoppar

Smarriga kokostoppar
Har du bara kokos, ägg och smör hemma är du mycket nära att snart få njuta av härligt mjuksega kokostoppar. Du kan även ersätta ströbröd med kokosflingor när du ska baka till exempel en glutenfri kladdkaka.

4. Enkla rawfoodbollar – från julens rester

Julens överblivna dadlar och fikon med mandlar eller nötter blir ljuvliga rawfoodbollar.

5. Lek med smaksättningarna

Salt, hackade nötter eller choklad, övermogna bananer, rivet äpple, citron- och apelsinskal kan du smaksätta sockerkaka och muffins med.

6. Baka med bönor

Glutenfria brownies

Glutenfria brownies – gott va?
Med en burk svarta bönor har du basen till en riktigt smarrig och glutenfri brownie.

7. Baka utan jäst

Kolla om du har torrjäst hemma eller håll dig till bakpulver. Rör ihop en sats scones till frukosten. Du kan även slänga ihop ett saftigt bröd utan jäst.

8. Gör egen surdeg

All tid hemma och ett minimum av mjöl kan introducera dig till surdegsbakandets fröjder. Så här startar du en surdeg och här är receptet till ett enkelt surdegsbröd.

Har du inte exakt rätt ingrediens hemma?

Freestyla lite. Ta vetemjöl i stället för rågmjöl. Vit choklad i stället för mörk choklad. Apelsin i stället för citron. Kokos i stället för ströbröd. Bara fantasin sätter gränser.