Enkelt surdegsbröd

Enkelt surdegsbröd

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(63 st)

60+ min

Ta en genväg till härliga, hållbara surdegsbröd med detta enkla recept. Gott som det är eller med ett gott pålägg!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 2 st

  • 1 påse jästmix för surdegsbröd
  • 4 dl grovt rågmjöl
  • 7 dl vetemjöl special
  • 5 dl Arla® mild yoghurt naturell
  • 1 msk stött kummin
  • ½ tsk salt
  • 50 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt Normalsaltat 82%
  • 2 msk brödsirap

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Blanda jästmix, rågmjöl och det mesta av vetemjölet i en bunke. Värm yoghurten till 40°. Häll i yoghurt, kummin, salt, smör och sirap i mjölblandningen.
  2. Arbeta degen smidig, ca 10 min. Låt den jäsa ca 45 min. Sätt ugnen på 225°.
  3. Dela degen i två delar och forma till limpor. Pensla med vatten och rulla i grovt rågmjöl. Låt jäsa på en plåt med bakplåtspapper i ca 45 min.
  4. Sänk temperaturen till 200°. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt bröden svalna på galler.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 2125 kcal
  • Protein: 74 g
  • Kolhydrater: 362 g
  • Fett: 40 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag