Glutenfri kladdkaka

Glutenfri kladdkaka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(224 st)

Glutenfri kladdkaka där val av mjölsort bidrar med sin egen karaktäristiska smak. Prova att variera kombinationer av mjöl och smaksättning och leta dig fram till din favoritsmak.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

  • 150 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1½ dl mandelmjöl, hasselnötsmjöl eller kokosmjöl
  • 1 dl kakao
  • ½ msk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 3 dl Arla® vispgrädde

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och bröa den med det mjöl som används.
  3. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret.
  4. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna.
  5. Servera med vispad grädde.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 245 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa: