Glutenfri kladdkaka

Glutenfri kladdkaka

20 min Efterrätt
Glutenfri kladdkaka där val av mjölsort bidrar med sin egen karaktäristiska smak. Prova att variera kombinationer av mjöl och smaksättning och leta dig fram till din favoritsmak.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och bröa den med det mjöl som används.
  • Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret.
  • Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna.
  • Servera med vispad grädde.
Klart!
Energi:

245 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 16 g

Ingredienser

150 g
Ägg (ca. 189 g)
3
Strösocker (ca. 270 g)
3 dl
Mandelmjöl, hasselnötsmjöl eller kokosmjöl (ca. 75 g)
1½ dl
Kakao (ca. 40 g)
1 dl
Vaniljsocker (ca. 4½ g)
½ msk
Salt
2 krm