Glutenfri kladdkaka

Glutenfri kladdkaka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(39 st)

Glutenfri kladdkaka där val av mjölsort bidrar med sin egen karaktäristiska smak. Prova att variera kombinationer av mjöl och smaksättning och leta dig fram till din favoritsmak.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

  • 150 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1½ dl mandelmjöl, hasselnötsmjöl eller kokosmjöl
  • 1 dl kakao
  • ½ msk vaniljsocker
  • 2 krm salt

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och bröa den med det mjöl som används.
  3. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret.
  4. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna.
  5. Servera med vispad grädde.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 245 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag