Glutenfri kladdkaka

Glutenfri kladdkaka

Betyg

(206 st)

Glutenfri kladdkaka där val av mjölsort bidrar med sin egen karaktäristiska smak. Prova att variera kombinationer av mjöl och smaksättning och leta dig fram till din favoritsmak.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

  • 150 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1½ dl mandelmjöl, hasselnötsmjöl eller kokosmjöl
  • 1 dl kakao
  • ½ msk vaniljsocker
  • 2 krm salt

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj formen och bröa den med det mjöl som använts. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 245 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem