Bröd utan jäst

Bröd utan jäst

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

1 tim

Härligt bröd som du snabbt svänger ihop. Detta bröd, med bikarbonat i degen, behöver varken knådas eller jäsa.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Receptet gäller för 1 st

  • 5 dl vetemjöl, gärna fullkorn
  • 1 tsk bikarbonat
  • ¾ tsk salt
  • ½ dl vatten
  • 3 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • 1 msk honung
  • ½ tsk flingsalt

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i vatten, gräddfil och honung.
  3. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, ca 1 ½ liter. Strö över flingsalt.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Stjälp upp limpan och låt den kallna.

Tips:

Du kan byta ut bikarbonat mot dubbla mängden bakpulver.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 1515 kcal
  • Protein: 39 g
  • Kolhydrater: 231 g
  • Fett: 44 g

Skriv ut

Andra goda förslag