
En sockerkaka är inte bara en sockerkaka! Här är massor av goda smaksättningar och glasyrer. Plus förslag på goda tillbehör.
1. Ny smak på smeten
Vanilj möter choklad i den goda tigerkakan.
- Gör en tigerkaka genom att dela upp smeten i två och smaksätta den ena halvan med choklad.
- Saffran funkar året runt, vi lovar. Testa kombon med citron i denna saffranskakan med citronglasyr.
- Byt sockret mot råsocker eller muscovadosocker för lite mer kolaton.
- Byt mjölken mot crème fraiche eller syrad grädde. Lite fetare och lhelt enkelt lite smarrigare.
- Smaksätt med kakao,kardemumma, ingefära, kanel, finrivet citron- eller apelsinskal, rom, apelsinlikör eller cognac.
- Bryn smöret, det ger sockerkakan en karamellig smak.
2. Blanda i något gott
Äppelklyftor gör sockerkakan både saftig och frisk.
- Stick i äppelklyftor doppade i kanel i kanel och kardemumma som i den här äppelkakan.
- Blanda i mandelmassa som i det här receptet på päronkakan med mandelmassa.
- Blanda i hackade nötter, hackad choklad eller kokosflingor.
- Blanda i frysta hallon eller blåbär vända i lite potatismjöl – då saftar de sig inte lika lätt.
- Mosa i en övermogen banan och lite hackad choklad.
3. Glasera mera
Ambrosiakakan är en riktig kafferepsklassiker.
- Ambrosiakaka är en saftig sockerkaka med en glasyr på florsocker och apelsinsaft och syltade apelsinskal.
- Den rosa uppenbarelsen lemon bundt cake täcksa av citronglasyr färgad med karamellfärg.
4. Fixa frostingen
Frosting på creem chease och grädde förvandlar sockerkakan till en tårta.
- Pimpa kakan md en klassisk cheesecakefrosting med färskost som i det här receptet på citronkaka med frosting. Mer frostinginspiration finns här.
- Garnera med citronskal eller färgglatt strössel.
5. Servera med gott fluff
- Vispa eller rör ut naturell färskost i vispad grädde, syrad grädde eller matyoghurt.
- Smaksätt med vaniljsocker, citron- eller apelsinskal, rom, apelsinlikör eller cognac.
Recept på goda sockerkakor!
Livet är för kort för att inte baka sockerkaka väldigt ofta.
Här är alla våra goda sockerkakor och receptet på den mjuka kakan på bilden!