En sockerkaka är inte bara en sockerkaka! Här är massor av goda smaksättningar och glasyrer. Plus förslag på goda tillbehör.
1. Ny smak på smeten
- Gör en tigerkaka genom att dela upp smeten i två och smaksätta den ena halvan med choklad.
- Saffran funkar året runt, vi lovar. Testa kombon med citron i denna saffranskakan med citronglasyr.
- Byt sockret mot råsocker eller muscovadosocker för lite mer kolaton.
- Byt mjölken mot crème fraiche eller syrad grädde. Lite fetare och lhelt enkelt lite smarrigare.
- Smaksätt med kakao,kardemumma, ingefära, kanel, finrivet citron- eller apelsinskal, rom, apelsinlikör eller cognac.
- Bryn smöret, det ger sockerkakan en karamellig smak.
2. Blanda i något gott
- Stick i äppelklyftor doppade i kanel i kanel och kardemumma som i den här äppelkakan.
- Blanda i mandelmassa som i det här receptet på päronkakan med mandelmassa.
- Blanda i hackade nötter, hackad choklad eller kokosflingor.
- Blanda i frysta hallon eller blåbär vända i lite potatismjöl – då saftar de sig inte lika lätt.
- Mosa i en övermogen banan och lite hackad choklad.
3. Glasera mera
- Ambrosiakaka är en saftig sockerkaka med en glasyr på florsocker och apelsinsaft och syltade apelsinskal.
- Den rosa uppenbarelsen lemon bundt cake täcksa av citronglasyr färgad med karamellfärg.
4. Fixa frostingen
- Pimpa kakan md en klassisk cheesecakefrosting med färskost som i det här receptet på citronkaka med frosting. Mer frostinginspiration finns här.
- Garnera med citronskal eller färgglatt strössel.
5. Servera med gott fluff
- Vispa eller rör ut naturell färskost i vispad grädde, syrad grädde eller matyoghurt.
- Smaksätt med vaniljsocker, citron- eller apelsinskal, rom, apelsinlikör eller cognac.
Recept på goda sockerkakor!
Här är alla våra goda sockerkakor och receptet på den mjuka kakan på bilden!