Laxcarpaccio

Laxcarpaccio

10 min Förrätt
En klassisk carpaccio görs på kött. Här är en variant med gravlax som toppas med citron, örter och kapris.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/laxcarpaccio/

Gör så här

  • Lägg ut laxskivorna på portionstallrikar. Pressa över hälften av citronsaften.
  • Strö över hälften av citronskal, kapris och gräslök. Blanda resten med crème fraiche.
  • Smaksätt såsen med senap och klicka den på laxen.
Klart!
Energi:

180 kcal

Protein: 17 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 11 g

Ingredienser

Tunna skivor gravad lax
300 g
Citron
rivet skal och pressad saft av ½
1 dl
Kapris
2 msk
Hackad färsk gräslök
2 msk
Dijonsenap
1 tsk