Gravlaxtartar

Gravlaxtartar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

1 tim

Gravlaxtartar är ett gott alternativ till förrätt eller en perfekt användning av gravad lax som blivit över från andra festligheter. En enkel rätt som passar till fest.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 200 g gravad lax
  • 2 msk färsk dill
  • ½ rödlök
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

Gör så här

Hacka laxen och dillen. Skala och finhacka rödlöken. Lägg lax, dill och rödlök i en bunke. Tillsätt senap och peppar. Låt stå kallt i kyl minst 30 min. Fördela laxtartaren på brödsskivorna. Skär citronen i klyftor. Servera med en citronklyfta, en klick smetana och ev dillkvistar.

Näringsvärden, per port inkl bröd

  • Energi: 270 kcal
  • Protein: 14 g
  • Kolhydrater: 17 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa: