Gravlaxtartar

Gravlaxtartar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

1 tim

Gravlaxtartar är ett gott alternativ till förrätt eller en perfekt användning av gravad lax som blivit över från andra festligheter. En enkel rätt som passar till fest.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 200 g gravad lax
  • 2 msk färsk dill
  • ½ rödlök
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 krm vitpeppar

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Hacka laxen och dillen. Skala och finhacka rödlöken. Lägg lax, dill och rödlök i en bunke. Tillsätt senap och peppar. Låt stå kallt i kyl minst 30 min. Fördela laxtartaren på brödsskivorna. Skär citronen i klyftor. Servera med en citronklyfta, en klick smetana och ev dillkvistar.

Näringsvärden, per port inkl bröd

  • Energi: 270 kcal
  • Protein: 14 g
  • Kolhydrater: 17 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag