Köttbullar med indisk smak

30 min Huvudrätt
Frysbar
Köttbullar med indisk smak

Kryddstarka köttbullar med en twist! Våga utmana den traditionella smaksättningen på köttbullar genom att tillsätta spiskummin, garam masala och malen koriander till din smet. Stek köttbullarna gyllene och servera dem med en fräsch raita och saffransris.

Ingredienser

Ströbröd
½ dl
½ dl
1 dl
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Färsk röd chili
1
2 msk
Blandfärs
500 g
Garam masala
1 msk
Paprikapulver
2 tsk
Malen spiskummin
1 tsk
Malen koriander
1 tsk
Malen kanel
1 tsk
Malen kardemumma
1 tsk
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
1 tsk

Inkluderad

Raita med mynta
Budget
10 min
Raita med mynta
(40)

Gör så här

  • Vispa ihop ströbröd, mjölk och grädde i en rymlig bunke. Låt svälla ca 10 min.
  • Skala och finhacka gul lök och vitlök. Finhacka chilin. Stek på svag värme i hälften av smör- & rapsolja tills löken mjuknat. Låt svalna.
  • Blanda ner lök och färs i ströbrödsblandningen. Tillsätt alla torra kryddor och blanda snabbt ihop till en slät smet
  • Skölj händerna under kallt vatten och rulla till ca 30 köttbullar.
  • Hetta upp resterande smör- & rapsolja i en rymlig stekpanna. Stek köttbullarna gyllene i omgångar tills de har en innertemperatur på 70˚.
  • Servera gärna med en frisk raita och saffransris.

Serveringsförslag:

Raita med mynta
Budget
10 min
Raita med mynta
(40)
Klart!

Näringsvärden, per port utan tillbehör

Energi:

440 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 3 g
Protein: 26 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 33 g
https://www.arla.se/recept/kottbullar-med-indisk-smak/