Köttbullar med indisk smak
30 min
Huvudrätt
Frysbar
•
&format=webp)
Kryddstarka köttbullar med en twist! Våga utmana den traditionella smaksättningen på köttbullar genom att tillsätta spiskummin, garam masala och malen koriander till din smet. Stek köttbullarna gyllene och servera dem med en fräsch raita och saffransris.
Ingredienser
Ströbröd
|
½ dl |
---|---|
½ dl | |
1 dl | |
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Färsk röd chili
|
1 |
2 msk | |
Blandfärs
|
500 g |
Garam masala
|
1 msk |
Paprikapulver
|
2 tsk |
Malen spiskummin
|
1 tsk |
Malen koriander
|
1 tsk |
Malen kanel
|
1 tsk |
Malen kardemumma
|
1 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Nymalen svartpeppar
|
1 tsk |
Inkluderad
Gör så här
Serveringsförslag:
Näringsvärden, per port utan tillbehör
Energi:
440 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 3 g |
Protein: | 26 g |
Kolhydrater: | 10 g |
Fett: | 33 g |

