Polkakladdkaka
Nytt

Polkakladdkaka

40 min
Fika Efterrätt
Polkakladdkaka är en festlig och läcker variant av den klassiska kladdkakan. Här toppad med både dulce de leche, lättvispad grädde och polkagrisar. En maffig kladdkaka som är perfekt för de som älskar söta desserter! Detta recept är skapat av Wictor Winqvist, medlem i juniorkocklandslaget.
Wictor Winqvist
Wictor Winqvist Konditor, medlem i Junior Culinary Team
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/polkakladdkaka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och rör ner hackad choklad. Rör tills chokladen smält.
  • Rör i ägg, socker, vetemjöl och salt.
  • Lägg ett bakplåtspapper i en form, 20x30 cm. Häll ner smeten.
  • Grädda i mitten av ugnen 17–20 min, tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten.
  • Låt kladdkakan svalna och bred sedan på ett lager dulce de leche.
  • Vispa grädden. Krossa polkagrisarna. Vänd ner nästan alla polkagrisarna i grädden.
  • Bred polkagrädden över kakan. Strö över de sparade polkagrisarna. Servera direkt.
Klart!
Energi:

574 kcal

Fiber: 0,3 g
Protein: 6,5 g
Kolhydrater: 58,7 g
Fett: 34,9 g

Ingredienser

170 g
Mörk choklad
150 g
Ägg
3
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
1½ dl
Salt
2 krm
Topping:
Karamelliserad mjölk, dulche de leche
2 dl
Polkagrädde:
3 dl
Polkagrisar
150 g