Baconkola

Baconkola

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(15 st)

Julens galnaste godis och en garanterad snackis vid julbordet. Kombinationen av baconets rökighet och sälta gifter sig fint med den söta kolan och lite bittra chokladen. Vågar du prova?

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 60 st

Gör så här

Gör så här

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt grädde, socker och sirap. Koka upp under omrörning tills sockret har löst sig. Koka utan att röra tills smeten har en temperatur på 123° och klarar kulprovet. Tillsätt kakao i kolasmeten när den är färdig. Skär baconet i tunna strimlor och stek riktigt knaprigt. Lägg upp det stekta baconet på hushållspapper så att fettet rinner av. Häll smeten i en form 20x30 cm med bakplåtspapper. Strö över bacon och låt kolan stelna. Skär eller klipp i bitar. Slå in i papper och förvara svalt.

Tips:

Servera kolan direkt, håller ca 2 dagar i kyl.

Baconkola – julens galnaste godis

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag