Tigerkaka

Tigerkaka

45 min
Mellanmål
Går att frysa
Tigerkaka är odödlig klassiker som dessutom är rolig att göra. Vem kan motstå momentet att blanda ihop den vita och bruna smeten till ett snyggt mönster?!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tigerkaka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft. Smörj och bröa en form som rymmer ca 1,5 liter.
  • Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna.
  • Vispa ägg och socker ljust och pösigt, gärna med elvisp.
  • Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulvret. Sikta ner detta i smeten. Tillsätt mjölkblandningen. Rör snabbt ihop till en jämn smet.
  • Häll hälften av smeten i en den bröade formen. Blanda ner kakao i den resterande smeten i bunken.
  • Ringla ner kakaosmeten i formen.
  • Grädda tigerkakan i nedre delen av ugnen i 35-40 min. Känn efter med en trästicka så kakan är genomgräddad.
Klart!
Energi:

230 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 10 g

Ingredienser

75 g
1 dl
Ägg
2
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
3 dl
Vaniljsocker
2 tsk
Bakpulver
1½ tsk
Kakao
2 msk