Tigerkaka

45 min Fika
Frysbar
Tigerkaka

Tigerkaka är odödlig klassiker som dessutom är rolig att göra. Vem kan motstå momentet att blanda ihop den vita och bruna smeten till ett snyggt mönster?!

Ingredienser

75 g
1 dl
Ägg
2
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
3 dl
Vaniljsocker
2 tsk
Bakpulver
1½ tsk
Kakao
2 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft. Smörj och bröa en form som rymmer ca 1,5 liter.
  • Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna.
  • Vispa ägg och socker ljust och pösigt, gärna med elvisp.
  • Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulvret. Sikta ner detta i smeten. Tillsätt mjölkblandningen. Rör snabbt ihop till en jämn smet.
  • Häll hälften av smeten i en den bröade formen. Blanda ner kakao i den resterande smeten i bunken.
  • Ringla ner kakaosmeten i formen.
  • Grädda tigerkakan i nedre delen av ugnen i 35-40 min. Känn efter med en trästicka så kakan är genomgräddad.
Klart!

Näringsvärden, per bit

Energi:

230 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 10 g
https://www.arla.se/recept/tigerkaka/