Tigerkaka

Tigerkaka

Betyg

(122 st)

45 min

Tigerkaka är odödlig klassiker som dessutom är rolig att göra. Vem kan motstå momentet att blanda ihop den vita och bruna smeten till ett snyggt mönster?!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form som rymmer ca 1,5 liter. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker ljust och pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt vaniljsocker, mjölet blandat med bakpulvret och mjölkblandningen. Rör snabbt ihop till en jämn smet. Häll ⅓ av smeten i en annan bunke och rör ner kakao. Häll hälften av den vita smeten i sockerkaksformen. Häll på kakaosmeten och avsluta med resten av den vita smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 35- 40 min.

Tips:

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 230 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 10 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem