Tigerkaka

Tigerkaka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(259 st)

45 min

Tigerkaka är odödlig klassiker som dessutom är rolig att göra. Vem kan motstå momentet att blanda ihop den vita och bruna smeten till ett snyggt mönster?!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form som rymmer ca 1,5 liter.
  2. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker ljust och pösigt, gärna med elvisp.
  3. Tillsätt vaniljsocker, mjölet blandat med bakpulvret och mjölkblandningen. Rör snabbt ihop till en jämn smet.
  4. Häll ⅓ av smeten i en annan bunke och rör ner kakao.
  5. Häll hälften av den vita smeten i sockerkaksformen. Häll på kakaosmeten och avsluta med resten av den vita smeten.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 min.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 230 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 10 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag