Ambrosiakaka

Ambrosiakaka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(18 st)

Saftig sockerkaka som toppas med kristyr och syltat apelsinskal. Ambrosiakaka är en gammal klassiker och för många ett måste på kafferepet.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Glasyr:

  • 5 dl florsocker
  • rivet skal och saft av ½ apelsiner
  • ½ dl syltade apelsinskal

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner mjöl, bakpulver och smör. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt kakan kallna. Blanda florsocker med apelsinsaft. Bred glasyren på kakan och strö på skal från apelsinen och syltade apelsinskal.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 327 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 52 g
  • Fett: 12 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem