Ambrosiakaka

Ambrosiakaka

60+ min
Saftig sockerkaka som toppas med kristyr och syltat apelsinskal. Ambrosiakaka är en gammal klassiker och för många ett måste på kafferepet.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smält smöret i en kastrull.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner mjöl, bakpulver och smör.
  • Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt kakan kallna.
  • Blanda florsocker med apelsinsaft.
  • Bred glasyren på kakan och strö på skal från apelsinen och syltade apelsinskal.
Klart!
Energi:

327 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 52 g
Fett: 12 g

Ingredienser

150 g
Ägg
3
Strösocker
2½ dl
Vetemjöl
2½ dl
Bakpulver
½ tsk
Glasyr:
Florsocker
5 dl
Apelsin
rivet skal och saft av ½
Syltade apelsinskal
½ dl