Blev det sockerkaka över? Låt den gå vidare till andra chansen. Och använd som bas i kakor och efterrätter.
1. Dammsugare
Riv bitar av sockerkaka, blanda med riven choklad, apelsinjuice och arrak, forma rullar och doppa i smält choklad och du har oemotståndliga dammsugare.
2. Tårta
Använd till tårtbottnar. Vår snabbaste gräddtårta är lika god som den är enkel.
Tips!
Dela tårtbottnarna med en sytråd.
3. Pensionärskaka
Kakan kallas också Sverigekaka. Dela sockerkakan i två delar. Blanda 100 g smör, 1 dl mjölk och 3 tsk vaniljsocker, och bred hälften på var kakhalva. Lägg ihop kakan och pudra lätt med florsocker.
4. Rostad sockerkaka
Servera rostad sockerkaka med jordgubbar och grädde, med honungsyoghurt och jordgubbar eller med smörstekt rabarber.
5. Trifle cake
Gör en trifle cake som i England och servera sockerkakan snyggt i glas varvad med bär och grädde.
6. Zuppa inglese
Zuppa inglese sockerkaka toppad med vaniljsås och bär är en lika god som snabb efterrrätt.
7. Cake pops
Riv bitar av sockerkaka, blanda med färskost, rulla bollar, doppa i smält choklad, dekorera med strössel och trä upp på pinne. Vårt recept på cake pops kan du använda som inspiration.
Fler recepttips!
Här är alla våra goda sockerkakor och receptet på den mjuka kakan på bilden!