Päronkaka med mandelmassa

Päronkaka med mandelmassa

40 min Mellanmål Efterrätt
Jättegod sockerkaka med smak av päron, mandel, vanilj och kanel. Kvarg med vanilj ger god smak och gör kakan saftig och hållbar.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/paronkaka-med-mandelmassa/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smörj och bröa en sockerkaksform.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och rör ner det i smeten. Tillsätt kvarg och mandelmassa.
  • Blanda mjöl, bakpulver och hälften av kanelen. Rör ner det och fördela smeten i formen.
  • Kärna ur och skär päronet i klyftor. Stick ner dem till hälften i smeten. Pudra över resten av kanelen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen 45 – 55 min.
  • Låt kakan svalna.
Klart!

Ingredienser

Ägg
2
Strösocker
1 dl
Svenskt Smör från Arla®
100 g
1 dl
Riven mandelmassa
100 g
Vetemjöl
3½ dl
Bakpulver
1½ tsk
Malen kanel
1 tsk
Päron
2