Päronkaka med mandelmassa

Päronkaka med mandelmassa

Betyg

(55 st)

Jättegod sockerkaka med smak av päron, mandel, vanilj och kanel. Kvarg med vanilj ger god smak och gör kakan saftig och hållbar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en sockerkaksform. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och rör ner det i smeten. Tillsätt kvarg och mandelmassa. Blanda mjöl, bakpulver och hälften av kanelen. Rör ner det och fördela smeten i formen. Kärna ur och skär päronet i klyftor. Stick ner dem till hälften i smeten. Pudra över resten av kanelen. Grädda i nedre delen av ugnen 45 – 55 min. Låt kakan svalna.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem