Saftig sockerkaka

Saftig sockerkaka

45 min
Lämplig för frysning
Denna saftiga sockerkaka är smaksatt med citronskal och vanilj. En klassiker på fikabordet. Blir några bitar över är de goda att smörsteka dagen efter och toppa med lättvispad grädde och färska bär.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/saftig-sockerkaka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 150° varmluft.
  • Smörj och bröa en form som rymmer ca 1 ½ liter.
  • Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och låt det svalna.
  • Vispa ägg och socker ljust och pösigt med elvisp.
  • Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Sikta ner det i äggsmeten.
  • Tillsätt finrivet citronskal samt smör- och mjölkblandningen. Rör ihop till en jämn smet och häll i formen.
  • Grädda sockerkakan i mitten av ugnen 40-45 min.
  • Ta ut och låt kakan stå i formen ca 10 min. Stjälp upp på galler och låt svalna
Klart!
Energi:

160 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 4 g

Ingredienser

50 g
1 dl
Ägg
3
Strösocker
3 dl
Vetemjöl
3 dl
Vaniljsocker
1 tsk
Bakpulver
2 tsk
Salt
1 krm
Citron, finrivet skal
1