Lemon Bundt Cake

Lemon Bundt Cake

1 tim 30 min
Går att frysa
Denna amerikanska kaka ska vara stor, hög och snyggt mönstrad. Här med härlig citronsmak.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lemon-bundt-cake/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smörj och mjöla en stor form som rymmer 3 liter.
  • Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt. Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
  • Rör ner citronskal och -saft, mjölblandningen och gräddfilen.
  • Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 60 min. Täck ev med folie om kakan får för mycket färg.
  • Låt kakan svalna en stund i formen. Stjälp upp den på galler och låt den kallna.
  • Blanda florsocker och citronsaft till glasyren. Ringla glasyren över kakan och låt stelna.
Klart!

Ingredienser

Vetemjöl
6 dl
Bikarbonat
1 tsk
Salt
1 tsk
175 g
Strösocker
5 dl
Ägg
5
Citron
rivet skal och saft av 1
1½ dl
Glasyr
Florsocker
2 dl
Pressad citronsaft
2 msk