Lemon Bundt Cake

Lemon Bundt Cake

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(37 st)

Denna amerikanska kaka ska vara stor, hög och snyggt mönstrad. Här med härlig citronsmak.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 16 bitar

Glasyr

  • 2 dl florsocker
  • 2 msk pressad citronsaft

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en stor form som rymmer 3 liter. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt. Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ner citronskal och -saft, mjölblandningen och gräddfilen. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 60 min. Täck ev med folie om kakan får för mycket färg. Låt kakan svalna en stund i formen. Stjälp upp den på galler och låt den kallna. Blanda florsocker och citronsaft till glasyren. Ringla glasyren över kakan och låt stelna.

Skriv ut

Källa: