Saffranskaka med citronglasyr

Saffranskaka med citronglasyr

Betyg

(17 st)

Mjuk kaka som får smak, färg och härlig doft av saffran. När saffran rörs ut i alkohol utvecklas färgen och smaken bäst, men konjaken kan bytas ut mot citronsaft.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 3 st

Glasyr:

  • 5 dl florsocker
  • 3 msk citronsaft

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Lägg saffranet i blöt i konjak. Smörj 3 små formar som rymmer ca ½ liter och bröa med kokosflingor. Vispa smör och socker poröst, gärna med elvisp. Rör i äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt mjölblandningen, gräddfilen och saffran i smeten. Rör snabbt ihop till en jämn smet och häll den i formarna. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min, låt kallna.

Glasyr:

Rör samman ingredienserna till glasyren. Doppa botten av de kalla kakorna i glasyr och pudra över florsocker.

Näringsvärden, per kaka

  • Energi: 1195 kcal
  • Protein: 14 g
  • Kolhydrater: 189 g
  • Fett: 42 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem