Saffranskaka med citronglasyr

Saffranskaka med citronglasyr

30 min
Mjuk kaka som får smak, färg och härlig doft av saffran. När saffran rörs ut i alkohol utvecklas färgen och smaken bäst, men konjaken kan bytas ut mot citronsaft.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Lägg saffranet i blöt i konjak. Smörj 3 små formar som rymmer ca ½ liter och bröa med kokosflingor.
  • Vispa smör och socker poröst, gärna med elvisp. Rör i äggen ett i taget.
  • Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt mjölblandningen, gräddfilen och saffran i smeten.
  • Rör snabbt ihop till en jämn smet och häll den i formarna. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min, låt kallna.
  • Rör samman florsocker med lite citronsaft i taget, till en lagom tjock glasyr. Doppa botten av de kalla kakorna i glasyr och pudra över florsocker.
Klart!
Energi:

1195 kcal

Protein: 14 g
Kolhydrater: 189 g
Fett: 42 g

Ingredienser

Saffran à ½ g
1 pkt
Konjak
1 msk
100 g
Kokosflingor
½ dl
Strösocker
1½ dl
Ägg
3
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1½ tsk
Vaniljsocker
1 tsk
1 dl
Glasyr:
Florsocker
4 dl
Citronsaft
2- 4 msk