Receptsamling

Rabarber

Äntligen är rabarbern här med sin ljuvligt syrliga smak som vi längtat efter i vårens pajer, kakor och desserter. Här hittar du recept på riktiga rabarberklassiker, vem kan få nog av rabarberpaj med vaniljsås?

Läs mer

Smak

På rabarbern är det bara stjälkarna som går att äta, och de måste tillagas för att smaka gott. Rabarber har annars en skarp, syrlig och sträv smak då den innehåller äppelsyra och oxalsyra. När rabarbern är tillagad, i till exempel en paj eller sylt, smakar den friskt och syrligt.

Tillagning och servering

Rabarber måste kokas tillsammans med socker för att smaka gott. Sedan kan den användas till många olika kakor, pajer, muffins och sorbet samt till chutney och kompott som kan serveras till middagsrätter. Rabarber kan hålla sig några veckor när den förvaras i kylen, och håller även bra i frysen.

I säsong

Rabarbern är i säsong från april till augusti.